Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

WiFi

A MEISZK a Miskolci Egyetem területén vezeték nélküli Internet hálózatot (WiFi) üzemeltet, amelynek használatára az egyetem dolgozói és hallgatói (továbbiakban felhasználók) egyaránt jogosultak.

A Miskolci Egyetem területén elérhető Wi-Fi hálózatok:

  • "GUEST": az egyetem belső hálózata érhető el, nyilvános hálózat
  • "eduroam": internet elérés, regisztrációhoz kötött.

Minden felhasználó a központi azonosítójával (felhasználó név/jelszó) csatlakozhat az ,"Eduroam" hálózathoz, vagy veheti igénybe az EduID szolgáltatást. Az eduroam-hoz csatlakozáshoz szükséges beállítások intézményenként eltérhetnek. A Miskolci Egyetem "eduroam" hálózata a következő beállításokat követeli meg: WPA2-Enterprise  hálózati hitelesítés, AES vagy TKIP adattitkosítás, EAP-TTLS authentikációs mód,  PAP authentikációs protokoll.
Windows, macOS, iOS használata esetén javasolt az előre elkészített beállító telepítése: keresse fel a https://cat.eduroam.org weboldalt, töltse le és telepítse az intézménynek megfelelő konfigurációt. Ezt megteheti a "GUEST" hálózatot használva is.

Ha még nem rendelkezik központi azonosíval, igényeljen most:

 A kitöltött igénylő lapot kérjük a MEISZK-ba behozni. 

A MEISZK által üzemeltetett vezeték nélküli hálózatok elérhetőek az alábbi listán feltüntetett közösségi tereken (a térképen sárga ponttal jelölve):

1. Egyetemi Főbejárat,
2. Díszaula,
3. Galéria (A/2 épület)
4. Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központ (B/3, B/4 ép.)
5. Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum
6. Miskolci Egyetem “Ideiglenes Főbejárat, III. előadó, Rácsos Büfé által határolt terület” (A/1, A/3, A/4 épületek találkozása)
7. A/4 épület Rektori folyosó és földszinti terek
8. Uni-Plaza, Egyetemi étterem.

A WiFi használatának technikai feltételei

A hálózathoz való csatlakozás módja

A WiFi hálózat használatának szabályai