Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
IK

Miskolci Egyetem Informatikai Központ

Az informatika a mindennapok szerves részévé vált, egyre nagyobb teret hódít és állandóan változik. Egyre többen, egyre gyakrabban használják az informatikai rendszereinket, egyre nagyobb adatforgalmat generálva és ezt az egyre növekvő terhelést kell egy állandóan változó környezetben kiszolgálni az informatikai biztonság megőrzése mellett. A Miskolci Egyetemen az Informatikai Központ (IK) munkatársai ennek biztosításáért dolgoznak.

Az Egyetemen mintegy 5000 informatikai eszköz található, ebből két szuperszámítógép. Az e-mailes forgalom mintegy napi 30.000-re tehető, ezek jelentős része SPAM, amelyeket az IK igyekszik kiszűrni. Sajnos egyre gyakoribbak az internetes támadások, nem múlik el hónap, hogy adathalász (phishing) módszerrel ne bombáznák az egyetemi e-mail-fiókokat, de napi szintűek a direkt gépeket ért támadások is.
Az ISZO szervereket, több tucat oktatótermet üzemeltet, a központi routeren és tűzfalon áthaladó napi adatmennyiség átlagban 6 TB. Ezt állandó jelleggel monitorozni kell, szükség esetén pedig beavatkozni.
A Miskolci Egyetemen az IK munkatársai látják el az informatikai és oktatástechnikai feladatokat. Az IK jelenleg 19 fős létszámmal működik.

Szolgáltatásainkról itt olvashat bővebben.