Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az EDUROAM beállítása Android operációs rendszert futtató eszközökön

 

0. lépés: Ha még nincs, igényeljünk egyetemi e-mail-címet.
 
Ennek módjáról a következő weboldalon tájékozódhatunk: https://it.uni-miskolc.hu/e-mail
 
 
 
 
1. lépés: Csatlakozzunk az internethez vagy a GUEST nevű korlátozott hálózatot tallózzuk ki és klikkeljünk a KAPCSOLÓDÁSra. A GUEST vendéghálózat a Miskolci Egyetemen mindenhol elérhető, ahol az EDUROAM is:
 
 
 
 

2. lépés: Telepítenünk kell az eduroam CAT nevű android alkalmazást. Ezt kétféle módon is megtehetjük. Telepíthetjük a Play áruházból vagy letölthetjük az eduroam weboldaláról. A GUEST korlátozott hálózathoz csatlakozva csak az utóbbi fog működni. Aszerint, hogy melyik módon akarjuk telepíteni, válasszuk a 2A vagy 2B lépést. Ha mobilneten vagy otthoni hálózaton állítjuk be, akkor a 2A lépés ajánlott.

2A. lépés: Telepítsük az eduroam CAT android alkalmazást a Play áruházból.

 

Az alkalmazás itt található, de rá is kereshetünk a Play áruház keresőmezőjébe beírva:

https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.ac.swansea.eduroamcat

 

 

 

2B. lépés: Ha a GUEST vendéghálózathoz csatlakoztunk vagy egyéb okokból nem működik a Play áruházból történő telepítés, akkor töltsük le az APK fájl a következő weboldalról: https://cat.eduroam.org/eduroamCAT-stable.apk

 

Majd kattintsunk a Megnyitásra:

 

 

Ha biztonsági felhívást kapunk ismeretlen alkalmazás telepítése miatt, akkor klikkeljünk a BEÁLLÍTÁSOKra, majd engedélyezzük azt:

 

A telepítés után ez a beállítás visszaállítható a Beállítások > Biztonság > További beállítások > Külső forrásokból származó alkalmazások telepítése > Chrome > Alkalmazástelepítések engedélyezése csúszka kikapcsolásával:

 

 

A „Telepíti ezt az alkalmazást?” kérdésre klikkeljünk a TELEPÍTÉSre:

 

 

3. lépés: Nyissuk meg a feltelepített alkalmazást.

A szoftver önműködően felismeri a tartózkodási helyünket:

 

 

Ha ez mégsem sikerülne, akkor kapcsoljuk be a Manual Search gombot és keressünk rá a „Miskolci Egyetem”-re:

 

 

Klikkeljünk a megjelenő Miskolci Egyetem feliratra, és az Install gombra kattintva telepítsük a beállításokat:

 

 

Az Install Profile kérdésre válaszoljunk Yes-el:

 

 

Ha kéri a felhasználói azonosítónkat, akkor írjuk be a 0. lépésben kapott e-mail-címünket és jelszavunkat, majd kattintsunk az Install gombra:

 

 

4. lépés: Ezután csatlakozhatunk az eduroam hálózathoz!

 

 

El is készültünk!

 

Az internet használata során soha ne felejtsük el betartani a ránk vonatkozó szabályokat és a hálózati kommunikáció általános illemszabályait!

 

Hiba vagy jelszóváltoztatás esetén felejttessük el az eduroam hálózat profilját és kezdjük újra a lépéseket. Ezt megtehetjük a Beállítások > Wi-Fi > Mentett hálózatoknál vagy amikor kitallózzuk az eduroam hálózatot az ELFELEJT gombra klikkelve.

Ekkor az eduroam CAT alkalmazás megnyitásával adjuk meg újra az e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót és klikkeljünk az Installra. Szükség esetén a Beállításokban az Alkalmazásoknál letelepíthető a program.

 

Még több információt a következő weboldalon találunk: https://it.uni-miskolc.hu/wifi