Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Videókonferencia

A Videókonferencia megvalósítására több működőképes lehetőség kínálkozik. Felsőoktatási intézményekkel egyeztetve úgy tűnik a Microsoft Teams használata a leggyakoribb.

Mi az a Microsoft Teams?

A Microsoft a felsőoktatási intézmények számára elérhetővé tette az Office 365 A1 csomagját, amelynek része a Microsoft Teams kollaborációs szoftver. 

A távmunka során a személyes megbeszéléseket a Microsoft Teams használatával ki lehet váltani. Ez a kollaborációs felület alkalmas arra, hogy videókonferenciával a Miskolci Egyetem dolgozói, hallgatói egy strukturált virtuális térben összekapcsolódjanak. 

Hogyan szerezhetem be a Microsoft Teams-t?

A Miskolci Egyetemnek van intézményi regisztrációja, így azok az egyetemi polgárok, akik rendelkeznek Miskolci Egyetemi e-mail címmel (dolgozók és hallgatók) tudnak regisztrálni Office 365 fiókot a következő felületen.

https://signup.microsoft.com/signup?sku=Education

A regisztráció visszaigazolását követően a videókonferencia szoftver használható lesz.

Oktatóként hogyan hozzak létre csoportot?

A Micrsoft Teams alkalmazás elindítását követően (vagy akár a webes felületen) a Csoportok ikonra kattintva az ablak jobb felső sarkában lesz lehetőség új csoport létrehozására.

 

 

Itt a Csoport létrehozás gombra kattintva tudja meghatározni, hogy mi a csoport célja (pl.: Osztály).

 

 

Ezt követően meg kell adni a csoport nevét. Célszerű beszédes nevet adni neki.

 

 

A következő ablakban lehetőség lesz meghívni már regisztrált felhasználókat diáknak vagy oktatónak. Ennél a lépésnél nem szükséges senkit sem felvenni a csoportban. Arra később is lesz lehetőség, illetve később is jelentkezhetnek a csoportba diákok.

 

 

A létrehozott csoport tulajdonságait a következő helyen tudjuk módosítani.

 

 

A beállítás fülön lehetőség lesz egy kód létrehozásra, amelyet pl. Neptun üzenetben kiküldve, az adott képzés hallgatói könnyedén csatlakozhatnak a csoporthoz.

 

 

Hogyan tudom meghatározni/korlátozni, hogy egy értekezelten ki tarthat előadást?

Amennyiben már létrehozta az értekezletet, akkor a résztvevő személyek ablak jobb felső sarkában létő három darab pontra kattintva jelenik meg egy legördülő menü, aminél az engedélyek kezelését válassza ki.

 

 

Majd a felugró ablakon már ki tudja választani, hogy ki tarthat előadást.

 

 

A résztvevők listájánál az adott résztvevőt kiválasztva egyéb beállításokra is lehetősége nyílhat (pl: kitiltás).

 

Hogyan csatlakozhatok egy csoporthoz?

A Micrsoft Teams alkalmazás elindítását követően (vagy akár a webes felületen) a Csoportok ikonra kattintva az ablak jobb felső sarkában lesz lehetőség csatlakozni egy csoporthoz.

 

 

A korábban kapott csoport kódot beírva máris csatlakozhatunk a csoporthoz. Vagy ha nyílvános a csoport, akkor a keresés mezőben rákereshetünk.