Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Videókonferencia

A videókonferenciák lebonyolítására a Microsoft Teams használatát javasoljuk.

Mi az a Microsoft Teams?

A Microsoft Teams a Microsoft videókonferencia szoftvere, amelynek használatára a Miskolci Egyetem dolgozói, hallgatói jogosultak. 

A távmunka során a személyes megbeszéléseket a Microsoft Teams használatával ki lehet váltani. Ez a kollaborációs felület alkalmas arra, hogy videókonferenciával a Miskolci Egyetem dolgozói, hallgatói egy strukturált virtuális térben összekapcsolódjanak. 

Hogyan szerezhetem be a Microsoft Teamst?

A Miskolci Egyetem dolgozói, hallgatói az Informatikai Központtól tudnak igényelni M365-fiókot, amely birtokában a videókonferencia szoftver használható lesz.

Oktatóként hogyan hozzak létre csoportot?

A Microsoft Teams alkalmazás elindítását követően (vagy akár a webes felületen) a Csoportok ikonra kattintva az ablak jobb felső sarkában lesz lehetőség új csoport létrehozására:

 

Itt a Csoport létrehozása gombra kattintva tudja meghatározni, hogy mi a csoport célja (pl.: Osztály):

 

 

Ezt követően meg kell adni a csoport nevét. Célszerű beszédes nevet adni neki:

 

A következő ablakban lehetőség lesz meghívni már regisztrált felhasználókat diáknak vagy oktatónak. Ennél a lépésnél nem szükséges senkit sem felvenni a csoportban. Arra később is lesz lehetőség, illetve később is jelentkezhetnek a csoportba diákok:

 

A létrehozott csoport tulajdonságait a következő helyen tudjuk módosítani:

 

A Beállítások fülön lehetőség lesz egy kód létrehozásra, amelyet pl. Neptun-üzenetben kiküldve, az adott képzés hallgatói könnyedén csatlakozhatnak a csoporthoz:

 

Hogyan tudom meghatározni/korlátozni, hogy egy értekezelten ki tarthat előadást?

Amennyiben már létrehozta az értekezletet, akkor a résztvevő személyek ablak jobb felső sarkában létő három darab pontra kattintva jelenik meg egy legördülő menü, aminél az Engedélyek kezelését válassza ki:

 

Majd a felugró ablakon már ki tudja választani, hogy ki tarthat előadást:

 

A résztvevők listájánál az adott résztvevőt kiválasztva egyéb beállításokra is lehetősége nyílhat (pl: kitiltás).

 

Hogyan csatlakozhatok egy csoporthoz?

A Microsoft Teams alkalmazás elindítását követően (vagy akár a webes felületen) a Csoportok ikonra kattintva az ablak jobb felső sarkában lesz lehetőség csatlakozni egy csoporthoz:

 

A korábban kapott csoport kódot beírva máris csatlakozhatunk a csoporthoz. Vagy ha nyílvános a csoport, akkor a keresés mezőben rákereshetünk: