Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Változás az Eduroam Wifi használatában

  •  Hírek
  • 2022-09-26 00:00:00
Újra be kell állítani az Eduroam hálózatot az eszközeinken 2022.09.28. 22:00 után.

A Miskolci Egyetem eduroam Wi-Fi hálózatához tartozó tanúsítvány, amely szavatolja a hozzáférési adatok biztonságát, október elsejével lejár, emiatt 2022. szeptember 28-án 22:00-kor ezt lecseréljük.

2022. szeptember 28. 22:00 után szükséges újra letölteni és telepíteni az eszközünk operációs rendszerének megfelelő eduroam telepítőt a https://cat.eduroam.org/?idp=2451 weboldalról.

A telepítő módosítani fogja a régebben beállított eduroam profilt, így más teendő nincs.

Előfordulhat, hogy ez nem sikerül automatikusan. Ilyenkor a vezeték nélküli hálózat beállításaiban az ismert vagy mentett hálózatok közül törölni, illetve elfelejtetni kell az eduroam hálózatot, majd az említett telepítőt újra lefuttatni.

A telepítő be fogja kérni az egyetemi e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót. Fontos, hogy ez a jelszó azonos a korábbi webmail-es levelezés jelszavával, annak helyességét a https://webmail.uni-miskolc.hu oldalra való sikeres bejelentkezéssel lehet ellenőrizni.

A lenti leírások segítenek a telepítésben, illetve a 18-37-es telefonos belső melléken a munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre.

Beállítási útmutató Windows operációs rendszert használó felhasználóknak: https://it.uni-miskolc.hu/eduroam-windows

Beállítási útmutató Android operációs rendszert használó felhasználóknak: https://it.uni-miskolc.hu/eduroam-android

Beállítási útmutató iOS operációs rendszert használó felhasználóknak: https://it.uni-miskolc.hu/tudastar/66/Specialis-beallitasok-iOS-iPhoneiPad-operacios-rendszert-hasznalo-eszkozok-eseten

Beállítási útmutató OS X operációs rendszert használó felhasználóknak: https://it.uni-miskolc.hu/tudastar/67/Specialis-beallitasok-Mac-OS-X-operacios-rendszert-hasznalo-eszkozok-eseten
 

Megosztás