Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

ANSYS szimulációs szoftver

A Miskolci Egyetem évekkel ezelőtt csatlakozott az ANSYS szimulációs szoftvereinek felhasználói közé. Ennek eredményeként a Miskolci Egyetem Műszaki Karai számára a „Műszaki karok közötti ANSYS szoftvercsomagot érintő együttműködési megállapodás” keretében elérhető az „ANSYS Academic Multiphysics Campus Solution” csomag. A csomag részleteiről az ANSYS honlapján tájékozódhat.

 

 

Az ANSYS egy átfogó szoftvercsomagot kínál, amely teljes fizikai tartomány vizsgálatára kiterjed kezdő és haladó szimulációs mérnökök számára és így biztosítja mérnöki szimulációkhoz és a tervezési folyamatokhoz szükséges egységes felületet.
 

Még nem használt ANSYS szoftvereket?

Intézményi licensz igénylés

 1. Hozzáférést kizárólag egyetemi kutató vagy oktató igényelhet. Hallgatók, csak felügyelő oktató közreműködésével kaphatnak hozzáférést. Ennek értelmében az igénylést az oktató nyújtja be és a telepítőanyagot egyénileg saját felügyelete alatt biztosítja a hallgatói számára.
 2. Hallgatói igénylés automatikusan visszautasításra kerül.
 3. Az igényléshez kizárólag publikus egyetemi azonosítókat használjon!
 4. A licencek igénylése során meg kell adnia a felhasználás rövid célját, melyben össze kell foglalni a kutatási témát, valamint meg kell adni egy releváns címet. Értelmezhetetlen tartalommal rendelkező lírások miatt az igénylést nem hagyjuk jóvá.
 5. Két típusú licencet használhatnak: oktatási és kutatási. A két típusú licence között jelenleg nincs különbség se tudásban se elemszámban. Részletekről az ANSYS honlapján tájékozódhat.
 6. AMENNYIBEN A SZOFTVERT MÉG NEM HASZNÁLTA, KÉRJÜK OKTATÁSI VERZIÓT IGÉNYELJEN! 
 7. A licenszek használata felhasználói azonosítóhoz és IP címhez kötött. 
 8. A szoftver telepítőkészletéhez a jóváhagyást követően kap hozzáférést. 

Tudnivalók a licence felhasználásáról

 1. A licenszek száma korlátozott, emiatt a felhasználás és a felhasználási statisztikák alapján a jogosultságok felülvizsgálatra kerülhetnek.
 2. A telepítőcsomagot a jóváhagyást követőan a közös intézményi MS365 fiókban találja.
 3. Hogy mire van szüksége a telepítőanyagból kérem tájékozódjon az ANSYS honlapján.
 4. FONTOS: A „LICENSE MANAGERT” NE TELEPÍTSE!
 5. A szoftvert kizárólag akadémiai célokra használható, és a nem megfelelő szoftverhasználatból eredő felelőséget minden esetben a felhasználó vállalja.
 6. Oktatási, kutatási vagy kereskedelmi licencek közötti eltéréseket az ANSYS hivatalos honlapján olvashatja a felhasználási feltételekben. Különösen fontos ipari partnerrel együtt végzett kutatási feladatok esetén.
 7. Kérem a telepítés során a kutatási és oktatási licenszeket állítsa be. Erre vonatkozó tanácsokat a telepítési utasításokban talál belső használatú jegyzetben.
 8. A felhasználónév és a megadott IP-cím együttese esetén érhető el az igényelt licensz. A licenszek eléréséhez a kliens (saját) operációs rendszerben azonos felhasználónévvel kell rendelkeznie. A program indítható más felhasználó alól is, de ebben az esetben elsőként hozza létre az operációs rendszerében az alább megadott felhasználót és keresse meg a filekezelőben programok között a futtatni kívánt <.exe> futtatható állományt. Ezt követően az <.exe> felett a + helyi menüben válassza a „futtatás másik felhasználóként” menüt. További lehetőség a „runas” Windows parancs használta, ezzel kapcsolatos információk a Windows honlapján találhat. (Windows 10 alól tesztelve) A szoftver első indítása esetén a tűzfalbeállítások ellenőrzésére szükség lehet.
 9. Amennyiben a licenszet több kolléga használja más-más azonosítóval, akkor megadhatja ezen azonosítókat is. Egy licensz esetén is lehet több felhasználót megadni, de egy licence esetén egy időben csak egy felhasználó használhatja a szoftvert.
 10. Több felhasználási hely esetén több cím vagy címtartomány is megadható pl. oktatóterem esetén. (IP címét az "adott gépről" lekérdezheti: http://ipcim.uni-miskolc.hu/)
 11. Információ a telepítéshez: Az ANSYS termékeket többnyire Windows rendszergazda felhasználó futtathatja, valamint „HOME” verziójú Windows rendszer alól többnyire nem indítható a program.

Előnyök

Amennyiben intézményi regisztrált felhasználó értesítéseket kap a megrendezésre kerülő tanfolyamokról és közösség eseményekről, valamint jogosult a tanfolyamon való részvételekre.

Jó tudni

 1. A licensz jogosulatlan vagy nem a licensz feltételeknek megfelelő használata jelentős anyagi felelősséggel jár.
 2. A jelen igénylés kizárólag a licence biztosítására korlátozódik, a szoftver használatára nem terjed ki. Az erőforrásigénnyel és a telepítéssel kapcsolatban az ANSYS honlapján vagy az ANSYS telepítési dokumentációban olvashatnak. A szoftverrel kapcsolatos működési és technikai támogatást az eCon Engineering Kft. biztosítja.

Partnereink

"Közel 50 éves tapasztalat és világszerte több ezer fejlesztő garantálja az ANSYS piacvezető pozícióját, melyet a sokféle megoldó, a könnyű kezelhetőség és a mérnöki szimulációk megbízhatóságának köszönhetően szerzett a szilárdságtani, termodinamikai, áramlástani és elektromágnesesség területén. Az ANSYS szoftvercsalád kiemelkedő lehetőségeket kínál a szimulációvezérelt termékfejlesztés során, mely nélkülözhetetlen a mai modern és költséghatékony mérnöki tervezésben." - eConEngineering Kft.

eCon Engineering Kft. | www.econengineering.com